بعد از شنا بدنتان را خشک کنید
بعد از شنا در استخر باید قسمتهایی مانند زیربغل و کشاله ران را کاملا خشک کرد. این نواحی اگر خیس بماند، امکان رشد قارچی در آن ها زیاد است. پس باید حتما خشک شود تا از عفونت و ضایعات جلوگیری شود.
با شروع فصل گرما و افزایش دمای هوا، بازار شنا و آبتنی حسابی داغ میشود.
دکتر حبیب انصارین، متخصص پوست در این باره می گوید:
«آب استخرها باید مرتبا عوض شده و تصفیه گردد و میزان کلر استخر به اندازه مناسب تنظیم شود.
کلر باعث خشکی پوست و خارش شدید می شود.
بعد از بیرون آمدن از استخر، افراد باید بدن خود را بشویند. برای این کار صابون و شامپوهای ملایم و مرطوب کننده مانند شامپو بچه، مناسب است.
افرادی که اگزما (حساسیت پوستی) دارند و پوستشان خشک است، بعد از شستشو باید از شیر بدن که پوست را مرطوب می کند، استفاده کنند.
آلودگی آب استخرهای روباز، کمتر از استخرهای سرپوشیده است، چون آفتاب به عنوان ضدعفونی کننده می تواند عمل کند. اما باید مراقب تابش مستقیم آفتاب به پوست بدن بود و بهتر است مردم به هنگام گرفتن آفتاب خودشان را بپوشانند تا از کک و مک، سوزش و تاول زدن پوست در امان بمانند.
بعد از شنا در استخر باید قسمتهایی مانند زیربغل و کشاله ران را کاملا خشک کرد. این نواحی اگر خیس بماند، امکان رشد قارچی در آن ها زیاد است. پس باید حتما خشک شود تا از عفونت و ضایعات جلوگیری شود. زنان هم باید اطراف نواحی تناسلی را خشک کنند تا از بیماری زنانگی در امان بمانند.
کسانی که با پای برهنه کنار استخر راه می روند، امکان دارد مبتلا به زخم و ضایعات کف پا شوند یا ویروس زگیل کف پا از این طریق وارد پایشان شود.
از آنجایی که کلر زیاد ممکن است باعث تغییر رنگ موها شود، باید از کلاه شنا استفاده کرد.»
سلامت کارکنان استخر
شاید برای افرادی که هر از چند گاهی به استخر میروند مشکل خاصی پیش نیاید، اما برای کارکنان استخرها که هر روز ساعتهای طولانی با آب و کلر در تماس هستند موضوع تا حد زیادی متفاوت است.
تماس مداوم با آب و رطوبت احتمال ابتلا به عفونت های قارچی، میکروبی و ویروسی پوستی را افزایش می دهد. به همین دلیل به کارکنان استخرها توصیه می شود بعد از هر بار تماس با آب از قطره چشمی استفاده کنند، دوش بگیرند، پوست شان را خشک کرده و با لوسیون های مناسب چرب کنند.
همچنین این افراد باید دمپایی مناسب بپوشند تا پوست پا در تماس مستقیم با کلر نباشد.
خطر استخرهای روباز
در فصل تابستان و همزمان با استقبال عمومی از استخرهای روباز، احتمال آفتاب سوختگی در افرادی مانند نجات غریق ها و مراقبان استخرها که در محیط باز کار می کنند و پوست شان به مدت طولانی با آفتاب در تماس است، افزایش پیدا می کند. البته استفاده از کرم های ضدآفتاب با SPF 30 برای چند ساعت می تواند از پوست محافظت کند.
شستشو و تماس زیاد با آب، پاک شدن کرم از سطح پوست را همراه دارد. به همین دلیل باید هر دو تا سه ساعت یکبار ضد آفتاب مجددا به پوست مالیده شود.
حادثه خبر نمی کند
یکی از حوادثی که کارکنان استخرها با آن مواجه هستند، سر خوردن و افتادن است که می تواند باعث آسیب ستون مهره ها شود.
برای پیشگیری از این حوادث، باید دمپایی مناسبی انتخاب کنید که کف آن لیز نباشد.
مسیرهای عبور و مرور هم باید بدون مانع باشند و مدام تمیز شوند تا حادثه خطرناکی اتفاق نیفتد.
نشستن و ایستادن طولانی مدت ممنوع
بسیاری از مربیان و ناجیان استخر به واسطه نوع شغل شان مجبورند ساعت های طولانی بدون استراحت، سر آب باشند. به همین دلیل هم در معرض آسیب های ستون فقرات، گردن درد، کمردرد، پادردهای مزمن بویژه هنگام خواب و استراحت و آرتروز قرار می گیرند.
اگر شما هم جزو این افراد هستید، باید هر یک ساعت یکبار برای چند دقیقه هم که شده بنشینید و استراحت کنید و به جای ایستادن در یک نقطه خاص هم هر چند وقت یکبار قدم بزنید.
البته گاهی اوقات نشستن های طولانی مدت و قوز کردن های مداوم، کار دست سر ناجی های استخر می دهد و باعث بروز کمردردهای مزمن در آنها می شود. با این حساب توجه به حالت فیزیکی بدن باید در اولویت باشد.
کار زیاد بدون بیمه
نکته بسیار مهم دیگری که باید در خصوص مربیان و ناجیان استخر مورد توجه قرار بگیرد، بحث مشکلات بیمه ای است. متاسفانه بسیاری از مدیران استخرهای خصوصی از بیمه کردن کارکنان خودداری می کنند و از آنجا که کار در این حرفه معمولا پردرآمد نیست، حقوق ها به صورت روزمزد پرداخت می شود و در نتیجه مربیان و ناجی ها نمی توانند به فکر مزایای بازنشستگی باشند.
فرآوری: نیره ولدخانی
بخش سلامت تبیان
منابع:
ایسنا
جام جم - بهار منصوریان ، مربی شنا
مطالب مرتبط:
کلر زیاد استخر باعث حساسیت پوست و چشم میشود
بیماری های پوستی ناشی از آب استخرها
کودک را هنگام شنا تنها نگذارید
چگونه استخر شنا بیمارتان میکند؟
اگر در تابستان به شنا می روید...